Het bestuur van de Vereniging Nederland - Bulgarije bestaat uit de hieronder vermelde personen.

Voorzitter - Karel van Kesteren

karel van kestern 
Karel van Kesteren (geb. 1948) trad in 1974 in dienst van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar was hij in het bijzonder betrokken bij ontwikkelingssamenwerking en bij de Verenigde Naties en de daaraan verbonden organisaties. Hij werkte afwisselend in Den Haag en op de Nederlandse ambassades in Colombia, Nicaragua, Spanje, Tanzania en Bulgarije. In beide laatste landen was hij Nederlands ambassadeur, in Bulgarije van 2009 tot 2013, het jaar van zijn pensionering. Sindsdien werkt hij met zijn bedrijf NLBG Int. aan meer banden tussen Nederlandse en Bulgaarse bedrijven. Na de positieve ervaringen van zijn vrouw en hem in Bulgarije stemde hij in de zomer van 2016 graag in met het het verzoek voorzitter te worden van de VNB.
 
Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om Karel van Kesteren een email te sturen.


Bestuurslid - Arend Quak

aquak
Arend Quak is gepensioneerd universitair hoofddocent, Duits en Scandinavistiek bij de Faculteit der Geesteswetenschappen (UvA), emeritus bijzonder hoogleraar Oudgermaanse Filologie aan de RU Leiden en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om Arend Quak een email te sturen.
 
   
   

Penningmeester -  Lili Schroot

Lili Schroot-Nedeva is geboren in Bulgarije. Zij heeft Economie gestudeerd aan de Universiteit van Varna, Bulgarije. Later is zij afgestudeerd als registeraccountant aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1997 is zij getrouwd en woonachtig in de Zaanstreek. Na jaren werkervaring, opgebouwd bij diverse accountantskantoren in de MKB praktijk heeft zij in 2009 haar eigen accountantskantoor BG Start opgericht. Het kantoor biedt administratieve diensten voor de Bulgaarse ondernemers in Nederland en helpt de Nederlandse ondernemers en investeerders om zich te oriënteren over hun business kansen in Bulgarije. Lili Schroot is sinds 12 juni 2010 bestuurslid van de vereniging. Zij vervult momenteel de functie van penningmeester.

Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om Lili Schroot een email te sturen
 
   
   

Activiteitencommissie - Antoaneta Lenova

pasfotoAntoL

Antoaneta Lenova, geboren in 1971 in Bulgarije. In 1994 afgestudeerd aan de Universiteit van Varna met specialisatie Marketing en Commerciële economie. Sinds 1997 woont en werkt ze in Nederland. Zij houdt zich vooral bezig met het organiseren en begeleiden van de diverse verenigingsactivititeiten en met acquisitie van nieuwe leden. 

Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om Antoaneta Lenova een email te sturen
   
   

Bestuurslid - Maya Toneva

Toewijding, winnersmentaliteit en degelijkheid kenmerken de 45 jarige Maya Toneva. Geboren en getogen in Rousse te Bulgarije. Woont en werkt sinds 1990 in Nederland. Zakelijk ingesteld en deinst niet terug voor hard werken. 
Als bestuurslid heeft zij als doel een bijdrage te leveren aan het dichterbij brengen van de beide culturen.

Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om Maya Toneva een email te sturen.
   
   

 Secretaris - Jan Ruler

jan ruler

Jan van Ruler  is geboren in Deventer (1946) en sinds 1972 woonachtig in de regio Utrecht.
Is getrouwd met een Bulgaarse en samen hebben zij een dochter die in Plovdiv op school  zit.
In de afgelopen jaren hebben zij alle delen van Bulgarije bezocht.
Na studies economie en rechten heeft hij gewerkt bij de overheid, het bedrijfsleven (16 jaar) en de laatste 15 jaar als docent in het onderwijs.

Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om Jan Ruler een email te sturen

Kalender VNB

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
februari 2019
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
DMC Firewall is a Joomla Security extension!